La fira Expoclàssic de Mollerussa calenta motors per a la 25a edició de setembre amb exposicions de motos Montesa i cotxes centenaris

  • Fira de Mollerussa va decidir ajornar la convocatòria d’enguany i espera que sigui un gran certamen

Després de decidir ajornar la 25a edició del saló Expoclàssic al cap de setmana del 19 i 20 de setembre, una data adient tenint en compte que el certamen s’havia fet a la tardor fins fa només uns anys, des de l’ens organitzador Fira de Mollerussa es treballa ja per donar-li contingut al que s’espera sigui una convocatòria especial, d’èxit i potent.

Així ho va manifestar aquesta setmana el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, en una roda de premsa durant la qual es van presentar alguns dels atractius de la pròxima edició de l’Expoclàssic. El director va estar acompanyat per Xavier León, membre del Comitè d’Expoclàssic i president de l’associació Motos Clàssiques Terres de Ponent.

De cara a la 25è Expoclàssic, la qual estava prevista en un principi al mes de maig si bé la situació d’emergència sanitària davant la COVID-19 va impedir la seva celebració i la posterior decisió d’ajornar-la al setembre, Fira de Mollerussa prepara dues exposicions, una de motos i una altra de cotxes, que complementaran el Mercat de l’Automòbil, Motos, Accessoris i Col·leccionisme, el qual es continua treballant a nivell comercial, comptant ja amb expositors inscrits, segons va assenyalar el director.

La primera d’aquestes exposicions neix amb la voluntat de fer coincidir l’aniversari del certamen firal de la capital del Pla d’Urgell amb els setanta-cinc anys de la firma catalana de fabricació de motocicletes Montesa, fundada en 1945 i que ha marcat una època en el món del motor de Catalunya, Espanya i Europa.

La mostra “75 anys, 75 motos” pretén ser una macro-exposició amb models de diferents èpoques com ha explicat León, qui serà un dels grans col·laboradors que farà possible aquesta mostra amb la cessió d’una quarantena de motocicletes de la seva col·lecció particular. Entre les més destacades, ha assenyalat León, estaran diferents models Impala dels anys 60 així com una Cota 247 o una Cota 25, la primera moto infantil que es va fer a Espanya. Així mateix, els visitants podran veure entre els molts models exposats una Trail de 1970 i que esdevé l’única que es va matricular a Lleida o les motos dels pilots de motocròs Albert Ribó i Toni Gorgot.

Pel que fa a l’exposició de cotxes centenaris s’exposaran una desena de models entre els quals hi seran vehicles com un Delage del 1905, un Ford T, un De Dion Bouton del 1907, un Berliet 1907 o un Fiat 501 Torpedo Sport del 1919, entre altres.

Conversa amb el Mercat d’Antiguitats de Mollerussa dels diumenges per incloure’l a l’Expoclàssic

D’altra banda, el director ha indicat també que s’han mantingut converses amb representants del Mercat d’Antiguitats de Mollerussa que es porta a terme els diumenges al matí a la Rambla d’Armengol V perquè aquest es pugui integrar el cap de setmana de la fira Expoclàssic dins el certamen. Roure ha valorat la iniciativa com a “atractiva” i que creadora de “sinergies” de cara als visitants.